Utazás

Újabb adóval húzná le a turistákat Olaszország

Úgy tűnik, egyre többet igyekeznek kisajtolni az Olaszországba érkező külföldiekből.

A kis olasz szigeteken fekvő községek bevételének gyarapítása érdekében „vulkánadót” vezetne be Olaszország. A szigetek a tervek szerint 5 eurót kérnek a jövőben azoktól a turistáktól, akik megtekintenék vulkánjaikat.

Olaszország immár egyre drágább mulatsággá válik a turisták számára. Több városban és községben vezettek már be extra díjakat. A Szicília előtt lévő Lipari-szigeteken például „turistaadó” lépett életbe: minden, hajóval a szigetre érkező látogatónak a menetjegyen kívül 1 euró belépődíjat is kell fizetnie. „A turisták ezzel a sziget tisztán tartásához járulnak hozzá. Eddig még senki nem panaszkodott emiatt” – jegyezték meg a helyi képviselők. Rómában pedig 2011 óta napidíjat kell fizetniük az ott megszálló turistáknak.

Velence ugyancsak pedzegeti a belépőjegy bevezetését. De ott a városvezetés a turisták számának korlátozása érdekében fontolgatja a pluszköltséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top