Utazás

Hullámvasút félősöknek – galéria!

Mindenki a saját tempójában mehet körbe-körbe.

Ha félsz az adrenalinnövelő kanyargásoktól, és semmi pénzért nem ülnél fel a hullámvasútra, viszont korántsem tartasz a szédítő magasságtól, akkor neked találták ki a németországi Tiger & Turtle – Magic Mountain (Tigris és Teknős – Mágikus Hegy) hullámvasutat, amely a duisburgi Angerparkban található.

Különlegessége, hogy igazán „szelíd” és nyugis, hiszen csak gyalog lehet körbemenni. Heike Mutter és Ulrich Genth dizájnerek ugyanis gyalogosoknak is meg akarták adni a hullámvasút-élményt, így született meg ez a szórakoztató építmény, amelynek a legmagasabb pontja 45 méter, és csodás panorámát kínál a Rajnára. Összesen 249 lépcsőből áll, tehát kényelmes cipőben kell nekivágni a körülbelül 200 méter hosszú „gyalogos hullámvasútnak”, amelyet hagyományos módon 2-3 perc alatt lehetne megtenni, itt viszont mindenki a saját tempójában haladhat. Amúgy mintegy 120 tonna acélt használtak fel az építéséhez, és LED-fény is kivilágítja esténként.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top