Utazás

A világ 10 legromantikusabb városa

Közeleg a Valentin nap, itt az ideje párunkat fülön csípni, pontosabban karon fogni, és elcsalni egy kis romantikus sétára. Bloggerünk összegyűjtötte a világ legromantikusabb városait, hogy ráhangolódhassunk a szerelmesek napjára.

“Nyakunkon“ a Valentin-nap. Mindenki izgul, gondolkodik, költekezik… már ha azok táborát erősítitek, akik élnek-halnak ezért a napért. Úgy gondolom, hogy a párunk megérdemli, hogy egész évben odafigyeljünk rá, és kimutassuk felé a szeretetünket. És nem kell mindezt csak egy napra korlátozni.

De Valentin-nap ide, Valentin-nap oda, néha jólesik (és kell is) egy kicsit áldozni a romantika oltárán, ezért ma elhozom nektek a 10 legromantikusabb várost. A listát a U-City Guides írói állították össze, és – bár ez a lista eléggé szubjektív – remélem, tetszeni fog. Nektek.

1. Velence

A világ 10 legromantikusabb városa

Az első hely talán senkinek sem okozott meglepetést, hisz Velencét már régóta a legromantikusabb városok között tartják számon. Hogy miért, nehéz megmondani. Talán azért, mert ha nem létezne, valamilyen hollywoodi filmben akkor is megteremtenék, vagy legalább megpróbálkoznának vele 🙂 De a képzelet valószínűleg nem adná vissza mindazt, amit Velence kínál. Mi lehetne romantikusabb egy hajókázásnál a gondolán, vagy egy sétánál, ami átvezet a hidakon, hogy utána elvesszünk a szűk utcákban, míg végül kilyukadunk a nagy tereken. Ha nem vagytok szerelmesek, itt azok lesztek.

2. Párizs

A világ 10 legromantikusabb városa

Párizst könnyedén a szerelem városának nevezzük, és ki tagadhatná, hogy ez igaz? Bárhonnan is nézzük, ez a város a szerelmeseké: séták a Szajna mentén, kávét kortyolgatva s csodás kávézókban (vagy éppen előttük), miután tökéletes pillanatokat örökíthetünk meg a fényképezőgépünkkel a Montmartre-on. És akkor ott a Champs Elysées, az Eiffel-torony, vagy éppen a Jardin du Luxembourg. Párizsban, bárhová is nézünk, a szerelem integet vissza.

3. Prága

A világ 10 legromantikusabb városa

Igen, Prágát is nyugodtan a romantikus csodák közé sorolhatjuk, hála a mesebeli óvárosnak. Képzeljétek csak el: kéz a kézben sétáltok a vártól, át a Kátoly hídon, miután egy 600 éves csillagászati remekműnek beillő óra alatt várakoztok a harangjátékra. Csodásan hangzik, nemde?

4. Firenze

A világ 10 legromantikusabb városa

A reneszánsz hangulatú Firenze kitűnő választás, és nemcsak a művészet szerelmeseinek. Eme varázslatos környezetben megcsodálhatjuk Michelangelo és Boticelli műveit, miután csókolózhatunk a híres Vecchio hídon.

5. Róma

A világ 10 legromantikusabb városa

Ki ne ismerné Rómát, az örök várost? A gladiátorokat és ókori kincseket keresők paradicsoma, a város, ahol 3000 év történelme köszön vissza. Ne féljetek, emellett hívogató helyszíneket kínál romantikus sétákhoz is, amik alatt aprópénzt dobálhatunk a város kútjaiba, azt kívánván, hogy szerelmünk örökké tartson. Ha engem kérdeztek, nem elhanyagolható az olasz konyha és az olasz fagylalt sem.

Ha tudni szeretnéd, mely városok szerepeltek még a listán, kattints az Élőben a nagyvilágból blogra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top