Utazás

Budapesti metró: beléptetőkapu 1971-ben és most

Már tesztelik, de csak jövőre jönnek az elektronikus jegyek és a beléptetőkapuk.

Jelenleg is négy gyártó elektronikus jegyrendszerének metrókapuit tesztelik a kettes metró Corvin negyednél található megállójánál. Sajtóértesülések szerint a BKK jövőre állhat át a régi-új rendszerre.

A(z) “Te örülsz az új metrókapuknak?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Igen

Hogy miért régi-új? Mert beléptetőkapuk korábban is voltak a fővárosi metróállomásoknál. 1971-ben a Blahánál még olyan vörös kordonok is segítették a közlekedést, amilyeneket mostanában már csak félévente egyszer, a magyar filmek premierjén látunk.

Az már más kérdés, hogy az új metrókapuk üzembe helyezése után mi lesz a karszalagos ellenőrök sorsa. Európa nagy városaiban szinte mindenhol a beléptetőkapuk segítségével lehetetlenítik el a bliccelők helyzetét. Londonban például külön nagyobb kapuk is vannak, ezeken babakocsival vagy kerekes székkel is át lehet menni. Sőt a King’s Cross pályaudvarnál és a Victoria állomásoknál több nagyobb kapu is található, hogy a bőröndös turisták se akadjanak fenn az ellenőrzésen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top