Utazás

Színpompás virágalagutak – gyönyörű fotók!

Ideje, hogy álmodozzunk egy kicsit a hamarosan beköszöntő virágzó tavaszról. Következzenek hát a legjobb fotók a legszebb lugasokról, sövényekről, sétányokról, kertekről, virágalagutakról!

Több mint 10 millió fa zöldell Dél-Afrika legnagyobb városában. Johannesburg lakói a világ legnagyobb ember alkotta erdejében élnek. A Jacaranda legalább 49 különböző fajtáját találhatjuk meg ebben az országban, többségük őshonos Dél-Amerikában (különösen Uruguay, Brazília, Peru és Argentína területén), valamint a Karibi-medencében. A trópusi fákat több mint száz évvel ezelőtt importálták Dél-Afrikába. Ez a látványos alagút Pretoriában található, amit Jacaranda városként emlegetnek, mivel 70 ezer fa borul virágba minden októberben.

Színpompás virágalagutak
 

A középkori Aberglasney House  az egyik legszebb kert Wales területén az Egyesült Királyságban. Már 1470 óta inspirálja az írókat. A hely nevezetessége egy tiszafa alagút, ami népszerű turisztikai attrakció messze földön. Kilenc év metszésbe került visszaállítani ezt az egyedülálló boltívet. Magát az alagutat a Dyer család ültette a 18. században.

Színpompás virágalagutak

 

A többi alagutat a Kalandozó magyarok blogon találod.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top