Utazás

Mégsem koszovói a borotvapengével az utaskísérőre támadó férfi

A kitoloncolást akarta megakadályozni a 28 éves menekült.

Nem koszovói állampolgár volt az a férfi, aki április elsején a Lufthansa légitársaság Münchenből Budapestre tartó járatán megtámadott és megsebesített egy utaskísérőt – közölte Koszovó budapesti nagykövetsége. Az illető férfi, akit a felső-bajorországi rendőrparancsnokság április elsejei közleményében egy 28 éves koszovói állampolgárnak nevezett, Magyarországon nyújtott be menedékjog iránti kérelmet, majd Németországba utazott, ahol őrizetbe vették. Az ügyében hozott határozat alapján rendőri kíséret nélkül szállították volna vissza Budapestre.

A férfi – akit az egy magyar utas tepert le – valószínűleg meg akarta akadályozni a kitoloncolását, ezért röviddel a gép felszállása után egy törött borotvapengével megsebesített egy 50 éves utaskísérőt. Amikor a 82 személyt szállító repülőgép kapitánya értesült az incidensről, úgy döntött, hogy visszatérnek Münchenbe. A gép kiürítése után a repülőtéri rendőrség egy tolmács segítségével kapcsolatba lépett a férfival, és végül őrizetbe vette.

Koszovó budapesti nagykövetsége a koszovói belügyminisztérium és az illetékes német hatóságok hivatalos jelentéseire hivatkozva azt írta, hogy az incidensben érintett férfiről tévesen állították, hogy koszovói, ez az információ nem helytálló sem az illető származására, sem állampolgárságára nézve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top