Utazás

Top 5 látnivaló Bécsben

Hofburg, Stephansplatz, Burgtheater... Igen, igen ezek is, de bloggerünk most a kevésbé közismerteket gyűjtötte össze.

1. A legrendhagyóbb lakótelep

Egykor, a XX. század elején a bécsi közvilágításhoz szükséges gáz tárolására szolgált az autópályáról is jól latható négy, egyenként 72 m magas, 65 m átmérőjű kerek tartály. MaGasometer-City néven 220 ezer négyzetméteres, egységes lakónegyed áll itt, négy eltérő, szellemes építészeti megoldással, miközben a külső jegyeket ipari műemlékként őrzik.

Top 5 látnivalós Bécsben
 

2. A legfurcsább kémény

Nem lehet nem észrevenni. A Duna-csatorna partján eregeti a hófehér és minden mérés szerint nem környezetszennyező füstöt a bohókás szemétégető, tetején napsütésben csillogó aranyozott-ezüstözött ókupolával, hatalmas piros sildes sapkával. Az épület maga csupa szín, csupa ötlet, váratlan forma, sok eltérő oszlopfő. Semmi nem hiányzik Hundertwasser kedvenc elemei közül.

Top 5 látnivalós Bécsben

 

3. A legrégebbi kávéház

Kávéházból Bécsben van vagy háromezer. A létesítményt egy, a török világban jártas tolmács honosította meg a XVII. században. A legrégebbi a ma is működők közül a Frauenhuber Kaffeehaus. 1824-ben nyitottak meg, a Himmelpfortgasseban, egy olyan előkelő vendéglő helyén, ahol Mozart és Beethoven is koncertezett.

Top 5 látnivalós Bécsben

 

Mi lehet a legmeghökkentőbb látvány és melyik a legújabb múzeum? A további 2 látnivalót a Leben in Österreich blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top