Utazás

Egyedi városnézés QR-kóddal

Bloggerünk felettébb izgalmas és ígéretes kezdeményezésre bukkant. Önjáró városi séták QR kóddal. Mi a csuda lehet ez? Pont kapóra jött, hogy a szervezők sajtótájékoztatót és utána vezetett sétát tartottak, így egyből ki is próbálhatta. Most pedig megosztja velünk a tapasztalatait.

Kellemes, titkokkal fűszerezett túrán vehettem részt  Sokat törtem a fejem, hogy milyen formában írjak a nem mindennapi élményről. Végül úgy döntöttem, hogy nem lövöm le a poént, nem árulom el a sétán hallott érdekes történeteket, legendákat. Remélem a sétán készített fotóimmal így is sikerül felkeltenem az érdeklődésedet és mielőbb elindulsz te is a felfedező útra.

Egyedi városnézés QR-kóddal

 

Légy a saját idegenvezetőd! szlogennel hirdeti a Fiatal Magyar Művészek Egyesülete a város felfedező séták új formáját. A Budapest Smartwalks egy okostelefonnal bejárható sétaútvonal, ami a felújított Ferenciek terétől indul, és a Belváros új főutcájának érintésével a Március 15.
térig halad. A sétaútvonal elmaradhatatlan kelléke a magyar és angol nyelvű információs füzet térképpel, rövid leírásokkal és QR kódokkal. A füzet számos vendéglátó helyen ingyenesen elérhető. A kód leolvasásával egy interaktív honlapra jutunk, ahol megismerhetjük a helyszínek történetét és a hozzájuk kapcsolódó városi legendákat. A Budapest Smartwalks csapata által összegyűjtött történeteken, városi legendákon túl más utazók által megosztott információkat és fotókat is találhatunk, vagy akár saját anyagainkkal bővíthetjük azt.

Egyedi városnézés QR-kóddal

 

A Budapest Smartwalks célja, hogy a turisták új szemszögből ismerhessék meg a főutcát, könnyen hozzájuthassanak az útvonallal kapcsolatos érdekes információkhoz, és élményeik megosztásával újabb látogatókat vonzzanak a városba. A projekt bárminemű támogatást szívesen vesz, hogy további sétautakat tudjanak kialakítani Budapest más kerületeiben és más városokban is.

Egyedi városnézés QR-kóddal
 

A szokásos idegenvezetéstől eltérően a hangsúly nem az építészeti stílusokon és kötelező évszámokon van.Hanem azokon a városi legendákon, amelyekkel megidézhető a hely szelleme, és a letűnt korok hangulata. A  tervezett sétaútvonalat követve biztos nem mész el egyetlen fontos épület mellett sem. Az információs füzet tartalmazza az ingyenes hotspot helyeket is, így a túra teljesen ingyenes lehet.

A sétáról részletesebben a Közel és Távol blogon olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top