Utazás

Ahol pénzjutalommal csalogatják a turistákat

A merényletek miatt jelentősen visszaesett a turizmus.

500 jüant, mintegy 18 ezer forintnak megfelelő összeget ajánlanak minden egyes Hszincsiangba érkező turistának Kínában, miután az utóbbi idők terrorcselekményei miatt jelentősen megcsappant az északnyugat-kínai országrész turistaforgalma.

A döntést a helyi kormányzat hozta meg, hogy ily módon ösztönözzék az egyébként az átlagnál sokkal több látnivalót kínáló, népszerű természeti és épített látványosságokat felvonultató, kultúrájában egyedi térségbe utazást. A helyi turisztikai hivatal vezetője, Inam Nesirdi azt nyilatkozta, hogy a márciusi súlyos civil áldozatokkal járó kunmingi pályaudvari késeléses merénylet után sokan lemondták útjukat, a forgalom a tavalyi évhez képest 40 százalékkal esett vissza.

A legutóbbi kínai holdújév, a tavaszünnep idején például több mint egymillió belföldi turista látogatott Hszincsiangba, ahol több mint 739 millió jüant (26,4 milliárd forint) költöttek el.

A tavalyi év végén másfél millió munkahelynél több kötődött a turizmushoz mint ágazathoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top