Utazás

Buddhista templom Gianyarban

Balin több buddhista templom is van, bloggerünk a Gianyarban található Vihara Amurva Bhumi Blahblatuhba látogatott el. Most te is megnézheted!

Apa buddhista vallású, és újabban én is annak számítok, ráadásul szeretek templomokat látogatni, úgyhogy összekötöttük a kellemest a hasznossal, és beugrottunk. Egy fárasztó nap végén jutottunk el ide, és mivel Szofi édesdeden aludt a kezemben, én inkább kint maradva vártam be Apát.

Ezt a szép, piros színben pompázó kínai buddhista templomot egy folyó és egy híd veszi körbe. A templom a Föld Istennek épült, de jutott hely Buddhának és Kwan Imnek is. Nemcsak a kínaiak tisztelik szent helyként ezt a templomot. A buddhistákon kívül hinduk is szép számmal járnak ide imádkozni, főleg akkor, amikor az Anyatemplomba tartanak a Pura Besakih-ba. Hitük szerint, ha itt imádkoznak, akkor elnyerik a Föld Isten engedélyét a bebocsátásra a Pura Besakihba. Sajnos én csak kívül leselkedtem, de Apát felhatalmaztam, hogy készítsen képeket, mivel Csipkerózsika miatt nem tudtam fényképezni. Néhány képet még így is az internetről vadásztam nektek, hogy amit a helyszínen nem sikerült lefotózni, arról se maradjatok le.

Nézd meg a többi képet is az Irány Bali blogon!

Buddhista templom Gianyarban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top