Utazás

Összetört templomok – ez elképesztő!

Szokatlan – sok mindenre használható ez a szó, például az összetörtnek látszó templomokra, amelyek elképesztőek is! Hogy miről is van szó? Nézd csak meg!

Nemrég egy izgalmas képet találtam:

Összetört templomok - ez elképesztő!

 

Nagyon tetszett, de mellette mindössze egy angol szó állt: “Unusual.” (Vagyis: szokatlan.) Elnézegetve a fotót olyannak tűnt, mintha földrengés utáni képet látnék, de fizikai képtelenségnek éreztem, hogy még ha egymásra dobálódtak is az egyes darabok, meg is maradnának így a helyükön.

Elkezdtem utána keresgélni, és még több ilyen fotóra bukkantam. Kiderült, hogy egy neves amerikai építész, Michael Jantzen fotómontázsait láthatjuk, azt viszont nem sikerült megtudni, hogy a templomok, amelyeknek a fotóiból a montázsok készültek, hol is vannak pontosan.

Összetört templomok - ez elképesztő!

 

Michael Jantzen munkái  jól ismertek az egész világon. Több ezer cikkben, könyvben, magazinban, újságban és az interneten vannak jelen. Számos galéria és különböző televíziós dokumentumfilmek foglalkoztak vele. Kiállított a National Building Museumban, a kanadai Építészeti Központban, a Harvard School of Design and Architecture-ben, illetve a Museum of Modern Artban, New Yorkban.

Tudj meg még többet, és nézd meg a többi összetört templomot is a Kalandozó magyarok blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top