Utazás

Lehet örülni! Megint első lett Budapest!

A magyar főváros újabb elismerést söpört be. Hiába na, imádnak minket a turisták.

A Condé Nast Traveler internetes oldalon értékelhették az olvasók az európai városokat, amelyek közül Budapest (megosztott) első helyen végzett! A maximális 100 pontból a magyar főváros 83,8 pontot kapott. Budapestet úgy jellemzik, mint egy “klasszikus remekművet”, ahol egyébként teljesen más hangulat van, mint bármelyik másik európai nagyvárosban. Kiemelik, hogy mennyi jó ételünk van – ezt már a BuzzFeed olvasói is tudják –, hogy könnyű tájékozódni a városban, és azt, hogy itt vannak a legelképesztőbb és lenyűgözőbb épületek. Szép szavak. Amin a pontozás alapján érdemes javulunk, azok az üzletek. Hogy itt a választékot vagy a kiszolgálást pontozták, azt nem tudjuk.

Az első helyet egyébként Firenze városával megosztva “kaptuk”.  Az ott élők a pontozás szerint kevésbé barátságosak, viszont az éttermeik és a légkör is magasabb pontszámot kapott, mint Budapest. Ezüstérmes lett Salzburg, és bronzérmet kapott a Spanyolországban található San Sebastián.

Budapest pontjai:
Kultúra: 94,2
Barátságos emberek: 82,5
Légkör: 89,4
Éttermek: 80
Szállások: 83
Boltok/vásárlás: 70,7

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top