Utazás

Itt a videó: a levegőből vették a magyar nemzeti parkokat

Elkészült a hazai nemzeti parkokat népszerűsítő kampányvideó, amit drónokkal vettek fel, így átrepít a Balaton-felvidéken, a Bükkön, a Körösök mellet.

Tavasszal bejelentette a Vidékfejlesztési Minisztéirum, hogy egységessé válik a nemzeti parkok arculata, és sokkal nagyobb figyelmet, támogatást kapnak. Magyarországon 300 ökoturisztikai létesítmény működik, melyeknek a felét 10 nemzeti parkunk működteti. Bár saját Facebook-oldala talán mindegyiknek van, igazán látványos, a természetbe hívó képek nem kerülnek fel rájuk elég gyakran, pedig volna mit mutogatni.

Turizmus szempontjából így is kiemelkedő jelentőségűek a nemzeti parkjaink: 1,4 millió látogató kíváncsi rájuk. Ezt a számot hivatott növelni a terv, hogy a nemzeti parkot mint brandet erősítik az induló kampánnyal, és népszerűsítik hazánk páratlan természeti kincseit. Mivel valószínűleg sokan vagyunk, akik számára még biztos akad bőven felfedezni való a saját környezetünkben, a kampány akár még jó ötlet is lehet.

A kampányvideóhoz drónokkal vették fel a 10 nemzeti parkot, látványra valóban lenyűgöző, ahogy a kamerával lebegünk a békés tájak fölött. A mostanában a legmenőbbnek számító légi videózás jól áll a nemzeti parkoknak, a madártávlatból készült képek láttán kedvünk támad felkerekedni és utazni egy kört, hogy körbenézzünk. Sok olyan tájat mutatnak benne, ahová gondolkodás nélkül bármikor elindulnánk, és olyat is, ahová már most visszavágyunk.

De ha itt a nyár, nekünk ennyi biztatás is elég:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top