Utazás

Íme, a világ leghíresebb bormúzeuma!

A bormúzeum lelőhelye: Massandra, a Krím-félszigeten, Jalta városának közelében található kincs. Becsült népessége 8571 volt 2013-ban. A várost egy ókori görög település helyére építette a Potocki-család 1783-ban. Ismerjük meg közelebbről!

A 19. század közepén, a fiatal Voroncov herceg teljesen beleszeretett a környezetbe, és 1881-ben megbízott egy francia építészcsoportot egy új kastély tervezésével, XIII. Lajos stílusában. A fiatal herceg a következő évben meghalt, de Oroszország új uralkodója, III. Sándor is kedvelte ezt a vidéket, ezért megbízta Maximilian Messmacher építészt, hogy folytassa a munkát. El is készült a pompás épület, 1900-ra, de ezt a cár már nem érte meg.

Az 1900-as években Sztálin dácsájaként is működött a kastély.

Ma Massandra a mezőgazdasági termeléséről, legfőképpen a borairól híres.

Mivel a városka a Krím-félszigeten található, ez is egy olyan kincs, melyen méltán huzakodik Oroszország és Ukrajna.

Ilyen a világ leghíresebb bormúzeuma

A Krím-félsziget legrégebbi pincészete, Massandra (ukrán: Масандра, orosz: Массандра) 110 év óta a különleges és kivételes minőségű borok otthona. A Pincészet1894 – 1897 között Jalta közelében épült. A szubtrópusi éghajlat, a régió védőpajzsaként szolgáló hegyvonulatok hozzák létre az egyedi feltételeket, és segítenek előállítani a kiemelkedő minőségű desszertbort.

Nemcsak az itt termelt bor az érdekessége ennek a vidéknek! A Massandra-gyűjtemény a világon az egyik legnagyobb gyűjteménye a finom és ritka boroknak, becslések szerint több mint 1 millió palack, különböző fajtájú és évjáratú bor található itt (10 évestől 200 évesig)…

Tudj meg még többet a Balalajka blogon!

Ilyen a világ leghíresebb bormúzeuma

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top