Utazás

Egy lélegzetelállító spanyol úti cél – fotók

Létezik egy kimondottan csak őrülteknek szánt túraösvény Spanyolországban. Száz méteres magasságban kapaszkodik a sziklafalba egy régi ösvény, amit az 1920-as évek óta nem tartott karban senki. A jobb helyeken töredezett beton járda van, de a nagy részén csak rozsdás, szétrohadt acélgerendákon tud végigsétálni az a bátor vagy őrült vállalkozó, aki szeretne halál közeli élményben részesülni.

Ez az ösvény a Caminito del Ray, magyarul a király kis ösvénye. A nevét XIII. Alfonz királyról kapta, ugyanis ő volt az, aki 1921-ben hivatalosan átadta az ételszállításra, anyagszállításra és karbantartásra létrehozott ösvényt. Az útvonal két vízerőművet köt össze. A mélyben a Guadalhorce folyó mossa a szakadék falait. 1999-ben és 2000-ben többen is meghaltak itt, ezért az útvonalat lezárták a hatóságok. Aki ide merészkedik, annak nemcsak a tele gatyával kell számolnia: akit elkapnak, arra 2000 eurós büntetést szabnak ki a bátor túráért cserébe.

Tudj meg még többet az Itt se voltam blogról!

Egy lélegzetelállító spanyol úti cél

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top