Utazás

Ferenc pápa Albániába látogatott – ott voltam!

Ferenc pápa első európai útjaként Albániába látogatott. A Teréz anya téren mi is ott voltunk, 2 méterrel mellettünk haladt el a pápamobil. Azt hiszen, ilyesmi az ember életében nem sokszor adatik meg...

És valóban ott voltak  a katolikusok, ortodoxok és muzulmánok szépen, együtt, békében. Nemcsak ők, hanem a saját vallási vezetőik is, így a szertartás alatt a pápa mellett ült az itteni ortodox pópa, valamint a szunnita és a bektashi muszlimok országos vezető imámjai is. Albánia ugyanis négy vallású ország, és az ország népességének csak 10%-a katolikus. Van még 20% görög ortodox, a lakosság többi része muszlim: szunnita vagy bektashi. Utóbbiak csak itt léteznek Albániában, mert a középkorban üldözték őket, és egyedül itt találtak menedéket.  A vallások békés egymás mellett élésének szimbóluma Albánia, ennek az egyik jele, hogy minden vallás minden ünnepét állami szinten megünneplik, és a legmesszebbmenőkig tiszteletben tartják. Ezért látogatta meg Albániát elsőként Európában Ferenc pápa, hogy ezzel is közvetítse a világ felé ennek fontosságát….

Olvass tovább, és nézd meg a többi képet is az Albánia blogon!

Ferenc pápa Albániába látogatott - ott voltam!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top