Utazás

Telt házakkal várják a hosszú hétvégét a szállodák

Már most nehéz üres szobát találni az október 23. utáni hosszú hétvégére, és a külföldi városlátogatásokra is gyorsan megtelnek a buszok.

A legjobb vidéki wellnesshotelekre már most ki lehet tenni a megtelt táblát, pedig az utolsó nagy foglalási roham még hátravan. A tíz legnépszerűbb település közül nyolcban van termálfürdő; a legfelkapottabb célpont Eger írja a Világgazdaság.

Ahol wellnesselni lehet, ott telt ház várható, a többi városi és budapesti szállodában nem lényegesen magasabb a telítettség, mint máskor – közölték a Danubius szállodaláncnál. A Hunguest Hotels pedig arról tájékoztatta a lapot, hogy a 21 házból álló szállodalánc már most 90 százalékos telítettségen áll, de például a tapolcai, a zalakarosi és a hajdúszoboszlói hotelekben már akadnak teljes kihasználtságú napok is.

A szállodák főleg három éjszakás csomagokat árulnak, a szobákat ilyenkor akár 10-15 százalékkal magasabb áron lehet értékesíteni. Sokan azonban a lehető legrövidebb időszakra foglalnak, gyakran már csak egy vagy két éjszakára sikerül telt házat produkálniuk a házaknak. A szallas.hu szerint az átlagos foglalási érték a négynapos hétvégére meghaladja az 50 ezer forintot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top