Utazás

Egyre jobban szeretjük Horvátországot

Egyre több magyar választja Horvátországot a nyaralás helyszínéül, sőt már most, a főszezonon kívüli időszakban is népszerű úti cél.

Horvátországban az idei első negyedévben a magyar turisták 31 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el, mint a tavalyi hasonló időszakban, és már a nyári szezonra is több foglalás érkezett az utazásszervezőkhöz. A magyar utazók számára még holtszezonnak számító első három hónapban a külföldiek összesített átlagánál is nagyobb mértékben nőtt a magyarok által eltöltött vendégéjszakák száma, és a vendégszám is csaknem negyedével emelkedett. 

Áprilisig egyébként majdnem 25 százalékkal több, közel 324 ezer külföldi kereste fel az adriai államot, mint tavaly ilyenkor, ebből az adatból 23 százalékos bővüléssel több mint 6 ezer volt a magyarországi turisták létszáma. 

Ebben az időszakban a magyarok mintegy fele Zágrábba látogatott, de nagyobb számban utaztak az Isztriai-félszigetre, valamint Split térségébe is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top