Utazás

Már tavasszal lefoglalják a nyaralást a magyarok

Egyre korábban foglalják le a magyarok a nyári üdülést, népszerűek az előfoglalási kedvezmények. A last minute kínálat csökken.

51 százalékkal magasabb a nyári szálláshelyek foglaltsága a szallas.hu adatai szerint a korábbi évekhez képest. Ez a teljes nyári forgalom 13-14 százalékát jelenti – írja a Napi Gazdaság. A last minute, azaz az érkezés előtt legfeljebb 3 nappal foglaló vendégek aránya tavaly 15-18 százalék között volt. Előfoglalási szezonnak a januártól március végéig tartó időszak számít. Az emberek átlagosan négy éjszakára foglalnak, ez azt jelenti, hogy sok a 2-3 éjszakás, de az egész hetes nyaralás is, az előfoglalások átlagára pedig 75 ezer forint.

A nyári szezon legkedveltebb célpontja Görögország, Törökország, Egyiptom és Horvátország. Az utóbbi években egyre tudatosabban foglalnak nyaralást a magyarok; nagyobb hangsúlyt kaptak az előfoglalások, szemben a last minute utakkal. Az utazásszervezők – az elmúlt évek tapasztalatai alapján – egyre óvatosabban kötnek le charterjáratokat és garanciális szálláshelyeket, és nagy hangsúlyt fektetnek az előfoglalási kedvezményekre. Több utazásszervező idén például a forint árfolyamának ingadozása miatt árfolyamgaranciát adott előfoglalási kedvezményként, Ezért, az utóbbi két évhez hasonlóan, az idei főszezonban is jóval kevesebb last minute ajánlat várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top