Utazás

6 dolog, amit tévesen tudtál a légiutas-kísérőkről

Mint minden szakmához, a stewardok és stewardessek életéhez is számtalan sztereotípia fűződik. Most néhányuknak elege lett, és elmondták, mi mindent tudnak rosszul az utasok velük kapcsolatban.

1. A légiutas-kísérő első számú feladata nem az, hogy neked innivalót adjon, hanem az, hogy a biztonságodra ügyeljen. Ez pedig azt jelenti, hogy ő lesz az, aki megmenti az életed, ha bajba kerültök a levegőben.

6 dolog, amit tévesen tudtál a légiutas-kísérőkről

2. A stewardok és stewardessek hónapokon keresztül tanulják a szakmát. Az oktatásuk fontos elemei közé tartoznak az egészségügyi ismeretek, az önvédelmi fogások és az, hogyan kell egy gépből evakuálni az utasokat. Ráadásul évente egyszer tesztelik is őket.

3. A légiutas-kísérők számára a landolással nem ér véget a munka, csak nagyon ritka esetben mehetnek haza azt követően, hogy gép leszállt. Bármekkora cégnek is dolgoznak, ők takarítják ki a repülőt.

6 dolog, amit tévesen tudtál a légiutas-kísérőkről

4. Sok esetben a légi személyzetnek is rohannia kell a reptéren, hogy elérje a csatlakozást, és folytassa a napi munkát.

5. Sőt a stewardoknak és stewardesseknek a 14 órás munkanapjuk közben csak pár percük van arra, hogy leüljenek, és valami hideg ételt bekapjanak a repülőn. Baljukon a kukával, jobbjukon pedig a vécével.

6. Mégis, a legtöbb légiutas-kísérő azt mondja, az övék az egyik legjobb munka világon.

6 dolog, amit tévesen tudtál a légiutas-kísérőkről

Forrás: BuzzFeed

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top