Utazás

Egyedül evezi át a Csendes-óceánt egy nő

Nő még soha nem evezte át egyedül a Csendes-óceánt. A floridai Sonya Baumstein autóbalesete után vállalkozott a hétköznapinak nem nevezhető utazásra.

Vasárnap elindult 9600 kilométeres útjára a Csendes-óceánt átevezni készülő floridai Sonya Baumstein, úti célja San Francisco, ahová szeptember végén szeretne megérkezni. Az utat eddig három evezőshajó tette meg, nő egyedül még soha.

Egyedül evezi át a Csendes-óceánt egy nő

A 29 éves sportolónő diákévei alatt versenyszerűen evezett, pályafutását egy autóbaleset törte ketté. Gyógyulását követően 2012-ben csatlakozott ahhoz a három férfihoz, akik az Atlanti-óceánt evezték át a Kanári-szigetektől Barbadosig.

Sonya lime-zöld, hétméteres, háromszáz kilogrammos hajójára vitorlát és motort sem szereltek. Úgy tervezi, napi 14-16 órát evez az időjárás függvényében. A floridai nő egyedi vállalkozása előkészítésével három évet töltött. Útján nem kíséri segítő hajó, mely az ellátmányt vagy a poggyászt szállítaná, mert ennek költségei túl magasak lettek volna, az üzemanyag-felhasználás pedig ellentétes a kizárólag “zöld energiát” hasznosító kaland szellemével. Kísérő hajó helyett a partokról, műholdas telefon és GPS segítségével követi útját segítő csapata.

További hajózás cikkek az NLCafén:

Fotók: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top