Utazás

6 tipp, hogy ne forduljon horrorba a baráti nyaralás

Fagyiért hisztiző gyerekek, szuvenírmániás anyukák, délig horkoló apukák? Az idillinek induló közös nyaralás könnyen rémálommá válhat, ha nem figyelsz oda.

1. Pacsirtából nem lesz fülemüle

Te már rég túl vagy a második kávén, amikor a barátnőd épp csak a másik oldalára fordul a kihúzható kanapén, nagy recsegések közepette? A harmonikus nyaralás érdekében nyugodtan reggelizzetek külön, majd ebéd meg vacsora közben bőven elég lesz hallgatni egymás szürcsölését.

2. Minden elválás egy újabb találkozás kezdete

A barátnőd családját kiválóan kikapcsolja a tengerparti homokszemszámlálás, ti viszont alig várjátok, hogy tevehátra pattanjatok, és elinduljatok az ősi tuareg mondák nyomában? Egyáltalán nem szentségtörés külön utakon járni a közös nyaraláson, annál több mesélni valótok lesz majd az esti borozás közben!

3. Kinek a baedekker, kinek a kuponfüzet a nyerő

Szívesen elmerengsz a barokk templomok szárnyas oltárain, a barátnőd viszont ámuldozva hallgatja a rámenős bazári árus bókjait? A városnézés a nyaralás elválaszthatatlan részét képzi ugyan, de nem feltétlenül kell szorosan egymás mellett ülni a hop-on hopp-off buszon!

4. A házi munkát úgysem úszod meg!

Önellátó nyaralásra indultatok, és a végén még a barátnőd eldobált bugyijait is neked kell összeszedned? Ráadásul a teljes bagázs túlélése a te főzőtudományodra van utalva? Beszéljétek meg előre, melyik nap ki főz, ki mosogat, kinek a feladata a bevásárlás. Vagy simán rendeljetek egy pizzát, és dőljetek hátra végre!

5. A bébicsőszködés poén is lehet

Elmentél a gyerekekkel nyaralni, és nyúzottabb vagy, mint amikor a zsarnok főnököd ordítozik veled egy héten át? Nem kell ám lepasszolni a porontyokat a teljes nyaralás idejére. Hétfőn ti viszitek az összes gyereket fagyizni, amíg a barátnődék a nászútjuk emlékeit elevenítik fel, kedden meg ti tűntök el a pároddal a part menti bokrok között egy órácskára.

6. Szeressük egymást gyerekek!

Neked simán belefér, ha a gyereked fagyit nyal ebédidőben, a barátnőd viszont a makrobiotikus étrend híve? Mindenképpen hozzatok közös szabályokat a nyaralás napjaira! Komoly konfliktusforrás lehet a tévé (halkítsátok már le Violettát!), a nasi (a paprikás csipszben mennyi C-vitamin van?), a szuvenír (csak azt a krokodilt még, kééérlek!), valamint az étkezések úgy általában (az asztalnál vacsorázunk és nem a tévé előtt zabáljuk a csipszet, a felfújható gumiállaton egyensúlyozva!).

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top