Utazás

Balesetet szenvedett busz szállította Krakkóból Budapestre az utasokat

A balesetet szenvedett busz hozta haza a turistákat Krakkóból. A sofőröknél a parkolásra sem volt elengedő pénz, így azt helyettük a fapados járat utasai fizették ki.

A Krakkóból Budapestre tartó járatnak menetrend szerint szombaton délután fél háromkor kellett volna indulnia a lengyel városból. Ám az Orangeways fapados járata Szlovákiában balesetet szenvedett, emiatt órákat késett. A busztársaság órákkal később tájékoztatta a várakozókat a késésről, üzenetében mentesítő járatot ígért, ehelyett az utasok legnagyobb döbbenetére a balesetet szenvedett autóbusz érkezett a helyszínre és szállította őket Budapestre.

Balesetet szenvedett busz szállította Krakkóból Budapestre az utasokat

A krakkói busz nem gyulladt ki – képünk illusztráció

Az már hab a tortán, hogy a lengyel pályaudvaron a buszoknak helypénzt kell fizetniük, a baleset miatt még mindig nagyon ideges sofőröknél azonban nem volt elegendő összeg, ezért az utasoktól kértek kölcsön tíz zlotyt (cca. 745 forintot), hogy egyáltalán leparkolhassanak. A helypénz teljes ára 80 zloty, azaz 5960 forint volt – tudta meg a Népszabadság.

Az eset nem egyedülálló a fapados cég történetében, 2014-ben számtalan bejelentést követően a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) eljárást indított az Orangeways ellen, de csak folyamatos és súlyos szabálytalanságok esetén helyezték kilátásba a működési engedély visszavonását.

További fapados cikkek az NLCafén

Fotó: Facebook

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top