Utazás

4 ok, amiért imádni fogod a nyíregyházi hosszú hétvégét

Itt az augusztus, ilyenkor sokan már elsiratják a nyarat. Pedig a szezon legnagyobb durranása még hátravan: te idén honnan nézed a tűzijátékot? Szerintem irány Nyíregyháza!

Nyíregyházán járva eszembe jutott édesapám intelme: tessék tanulni a környező országok nyelveit! A rengeteg lengyel, szlovák és román turista láttán (akiknek a nyelvét sajnos a mai napig nem beszélem) elábrándoztam: milyen jó lenne, ha végre a magyarok is felfedeznék maguknak ezt a gyönyörű várost!

1. Nincs is olyan messze

Azaz dehogynem, persze, Nyíregyháza szinte mindenhonnan messze van, lévén az ország észak-keleti csücskének gyöngyszeme. Viszont nagyon jól megközelíthető az M3-as autópályán, a fővárosból akár két óra alatt odaérhetsz. Ha ebéd után indulsz el, a gyerekek jó eséllyel az egész utat végigalusszák. Tömegközlekedéssel szintén kiváló a helyzet, a Nyugatiból szűk három óra alatt elrepít az Intercity a Nyírség központjába.

2. Központban a romantika

Nyíregyháza belvárosában andalogva megcsodálhatod a gyönyörűen felújított műemlék épületeket, nyáron kiválóan hűsít a számtalan kisebb-nagyobb szökőkút és csobogó. Ki ne hagyd a katolikus székesegyház előtti vízsugarakat, amelyek esténként a szivárvány színeiben pompáznak, minden egész órakor pedig zeneszóra táncolnak! A vízi kapu alatt csak a mindenre elszántak rohanjanak át! A gyerekekkel mindenképpen keressétek meg a Naprendszert ábrázoló mozaikokat a közelben!

4 ok, amiért imádni fogod a nyíregyházi hosszú hétvégét

3. Egy állati jó hely

Ócenárium, vadaspark, macipark és állatkert egyben? Igen! A nyíregyházi (valójában a szomszédos sóstófürdői) állatkertben egyetlen belépő áráért “úszhatsz” együtt a tengerek félelmetes ragadozóival, etethetsz aranyos kis szarvasokat a természetes környezetükben, retteghetsz négy különböző fajta tigristől, szemlélheted a különbséget az afrikai és az indiai elefánt között, végül pedig megállapíthatod: a bébivízilónál nincsen cukibb! Kényelmes cipő viselete ajánlott, és szánj rá legalább egy egész napot!

4 ok, amiért imádni fogod a nyíregyházi hosszú hétvégét

4. Vigadni is lehet

Az állatkertben töltött nap után jól fog esni egy kis láblógatás. Erre több lehetőséged is van a Nyíregyháza-Sóstófürdőn kialakított pihenőparkban, ami szerintem a megyeszékhely igazi vigalmi negyede. Itt találhatók a város leghangulatosabb éttermei, valamint a legszínvonalasabb szálláshelyei is. Nem csoda, hiszen éppen ezen a “néhány” négyzetméteren található egymás mellett az aquapark, az állatkert, a tófürdő és a kalandpark is. A sportőrültek kiépített futópályán teperhetnek, a romantikázókat pedig sétautak, szökőkút és vízibicikli-parkoló várja a tó mentén.

  • 4 dolog, amit csak az Őrségben csinálhatsz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top