Utazás

Erre figyelj, ha last minute utazásra vállalkozol

A last minute utak első ránézésre nagyon csábítóak lehetnek, éppen ezért mindig érdemes odafigyelni a részletekre, hogy elkerülhesd a buktatókat.

A last minute szó szerint azt jelenti, az utolsó percben. Az egyre népszerűbb kifejezést már nemcsak az utószezonokban használják, találhatsz vele a nyár kellős közepén is. Érdemes azonban alaposan átgondolni, és persze az utolsó betűig elolvasni, mielőtt lefoglalod az utazást, hiszen a kecsegtető ajánlat tartogathat buktatókat is.

Last minute utazás az utolsó pillanatban

A last minute utakat általában a meghirdetett indulási időpontok előtt néhány nappal vagy egy-két héttel hirdetik meg. Az utószezonra érvényes ajánlatokat előbb is megtalálhatod az utazási irodák vagy a szállodák honlapjain.

Erre figyelj, ha last minute utazásra vállalkozol

Az utazáshoz közeli időpontok esetén túl sok gondolkodási időd nincs, hiszen gyorsan elhappolhatják az olcsó ajánlatot előled. Ugyanakkor nézd meg alaposan az utazási feltételeket, hiszen a kedvező ár mellett nem válogathatsz a szobák nagysága, elhelyezkedése között, az sem biztos, hogy tartozik ellátás a szobához, és ezt az utazást nem mondhatod le, a részvételi díjat teljes egészében elveszíted, ha mégsem utaznál el. Ráadásul a foglalással együtt általában a teljes összeget be kell fizetned.

Megtévesztő lehet a last minute kedvező ára

Annak ellenére, hogy az utazási irodák és szálláshelyek számára kötelezően írják elő a teljes ár feltüntetését, mégis előfordulnak trükközések. Az apró betűs részben olvashatod el, hogy az ár nem tartalmazza a transzfert vagy magát az utazást sem. Előfordulhat, hogy a szobában a légkondicionáló használatáért külön díjat számítanak fel, és arra is van számtalan példa, hogy a last minute ajánlatban reggeli sem jár a szobához, de az is könnyen előfordulhat, hogy a takarítást számítják fel pluszban. Mindezt természetesen felárért kérheted, ahogyan a lemondási és egyéb biztosítások díjait is, csak mindezzel együtt már nem biztos, hogy megéri a látszólag olcsóbb utazást választani.

Erre figyelj, ha last minute utazásra vállalkozol

Van, amikor megéri így utazni

Megbízható utazási irodák árai a last minute utak esetében akár 30 százalékkal is olcsóbb lehet, mint a normál foglalásoknál. Olvass, érdeklődj utána, mert így jóval kevesebb kockázatot vállalsz, mint ha információk hiányában vágnál bele az utazásba.

Mindenkor érdemes megnézni az adott szálloda ajánlatát, mert könnyen előfordul, hogy követlenül kedvezőbben foglalhatsz az utolsó pillanatban is szállást, mint az utazási irodán keresztül.

További last minute, olcsó utazás cikkek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top