Utazás

Budapesti legendák: a Lánchíd oroszlánjának tényleg nincs nyelve?

Budapest több száz éves történelme során számos titok és legenda kelt életre, de ezek közül sokat még ma is homály fed. Én most megpróbálkoztam néhányról fellebbenteni a fátylat, remélem ti is olyan nagy érdeklődve olvassátok majd ezeket, mint ahogy én tettem, amikor írtam.

Egyik ámulatból a másikba estem, hiszen szinte mindegyik helyen jártam már, de a háttértörténeteket én sem mindig ismertem. Eddig. A Thököly úton áll egy ház, melynek egyik erkélyén szemfüles járókelők egy nőalakot ábrázoló szobrot fedezhetnek fel. A legenda szerint az első világháború idején élt a lakásban egy fiatal házaspár.

A férfi a háború alatt a fronton harcolt, és szerelmes felesége hűségesen várta őt haza, mindennap kiállt az erkélyre, és úgy nézte, vajon hazatért-e a férje a háborúból. A spanyolnáthajárvány idején a fiatalasszony is megbetegedett. Utolsó leheletéig várta haza szerelmét, végül az erkélykorlátra dőlve, az utcát szemlélve érte a halál. A sors fintora, hogy a férj másnap hazatért, de már csak halott feleségét találta, akinek ezután szobrot állíttatott, az erkély ajtaját pedig befalaztatta, hogy többé senki ne léphessen ki rajta.

A folytatásért kattints a Mert utazni jó caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top