Utazás

A világ 10 legbiztonságosabb városa

Emlékszem, amikor először jártam 18 évesen, már szinte felnőttként Olaszországban, többen is elláttak tanácsokkal, miként vigyázzak az értékeimre. Felkészültem a táskát a vállról leszakító robogósokra, az utcai zsebesekre és a szélhámosokra, de szerencsére sem akkor, sem máskor nem akadt különösebb gondom az olasz közbiztonsággal.

Azonban a félelmek nyilvánvalóan megalapozottak voltak, hiszen én is hallottam már rémtörténeteket római hotelszobák kirablásáról és parkoló autók feltöréséről, emiatt aztán Olaszországban járva mindig duplán résen vagyok, ha a saját és az értékeim biztonságáról van szó.

Persze vannak olyan városok is a világon, ahol szinte felesleges aggódni, nem beszélve azokról a helyekről, ahol életveszélyes az utcán sétálni egyedül, akár már fényes nappal is. Egy szó mint száz, a biztonság kérdése igen fontos tényező, ha az ember nagyvárosokba utazik, ha pedig netán külföldön szeretne valaki letelepedni, egyenesen kötelező megvizsgálni a kiválasztott környéket ebből a szempontból is.

A folytatásért kattints a Mert utazni jó caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top