Utazás

Egy beteljesült álom margójára

Vannak az életünknek olyan eseményei, amelyeket sokáig csak dédelgetünk magunkban. Lehetetlen álomnak tartjuk őket, mert valamiért úgy érezzük, nincs rá reális esély, hogy megvalósuljanak.

Az idő múlásával két dolog történhet ezekkel az álmainkkal. Lemondunk róluk, vagy valóra váltjuk őket. A nászutunk kapcsán én az utóbbit választottam.

Két évvel ezelőtt, amikor az esküvőnket tartottuk, a nászút már nem jött össze. Valójában már az esküvő nagy részét is a három év után felmondott lakástakarékpénztári megtakarításból finanszíroztuk, de úgy voltam akkor ezzel, hogy nem érdekel. Végülis a 30 évre felvett lakáshitel kérdése majd megoldódik előbb vagy utóbb, az esküvőt azonban – ha már hat év után eljutottunk a lánykérésig – fontosnak tartottam.

Nem tudom, te tapasztaltad-e már bizonyos helyzetekkel, eseményekkel kapcsolatban azt az érzést, hogy “ennek egyszerűen meg kell történnie”. Az élet történéseivel kapcsolatban alapvetően rugalmasság jellemez, néha mégis jön ez a megmagyarázhatatlan belső sugallat, aminek köszönhetően bizonyos dolgokhoz ragaszkodom. Úgy gondolom, mindez egyfajta kiterjesztett érzékelés, ami egy lehetséges, és olykor pont a már lélekként korábban megtervezett életünk egy-egy útjelzője.

A folytatásért kattints a Lélekmozaikok caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top