Utazás

Ausztráliába költözöm, mi kerüljön a bőröndbe? Sertésmájkrém!

Újdonsült barátaim, a továbbiakban Z&Zs, igazán cukik. Segítenek, ahol csak tudnak, sőt fedelet is biztosítanak a fejem fölé egy ideig, szóval dübörög a mate-ség (métség) intézménye rendesen erről az ausztrál mét, azaz haver-filozófiáról szeretnék még írni később.

Míg még itthon vagyok, rendszeresen kapok fotókat, hogy milyen is a hely, milyen a város és a milliő. Mindig elmondják, hogy ha bármi kérdés, para van, akkor írjak és beszéljünk.

Nemrég sikerült is egy jóízű 4,5 órát skype-olnunk, amolyan baráti jelleggel (az ilyesmit hívjuk a melóban chemistry meetingnek). Míg Zs a gépemet szerelte valami távoli hozzáféréses mütyürrel Ausztráliából (!!!), addig szépen csacsogtunk.

Itt kerültek szóba az aggódó szülők. Az én drága édesanyám ugyanis megkérdezte, hogy gyűjtse-e a májkrémeket, és ha igen, mennyit, azaz hány májkrémet szándékozok magammal vinni ausztrál földre. Ahogy Főnök mondaná: az ötlet jó, de a koncepción picit még csiszolni kell.

Ausztráliába költözöm, mi kerüljön a bőröndbe? Sertésmájkrém!

Kérdeztem is anyát, hogy mégis mit gondolt? Mondja anyuka, hogy hát csak vigyem el. Hogy ha anyaországtól elszakadtként néha-néha megkívánnám a hazai ízeket, akkor csak pattintsam fel a sertésjavával töltött mágikus fémdobozt, és máris szebben fog sütni a Nap az ausztrál tengerparton.

A folytatásért kattints a Grafoterápia caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top