Utazás

Amit ne mondj egy külföldre költözni készülőnek

Természetesen a segítő szándékon és a gratulációkon kívül rengeteg okoskodás is van. Mindenki jobban tudja, mit hogyan kellene csinálnom, hová kellene mennem, mire kellett volna figyelnem, és persze önjelölt pénzügyi tanácsadók, valamint life coachok is villogtatják szaktudásukat ezerrel.

Összeszedek pár mondatot, amitől én szerény személyem szerint spontán agyérgörcsöt kaptam. Ma már el tudom engedni a “jótanácsokat” meg a beszólásokat, de az első pár alkalommal igencsak nagy önuralmat kellett gyakorolnom ahhoz, hogy ne alkalmazzak erőszakot.

Nézzük tehát!

Hogy te mekkora mázlista vagy!

Igazad van. A diplomámat, a nyelvtudásomat és a teszteredményemet kaparós sorsjegyen nyertem. Fortuna a vízumügyintézéskor is szórta rám áldásait, hiszen egy fillérembe nem került semmi, nem kellett hetekig rohangálnom millió helyre, hanem egyszerűen sétáltam az utcán, hozzám vágtak egy B30-as téglát, amire rá volt kötözve a vízum, mit ad isten, pont az én adataimmal!

A folytatásért kattints a Grafoterápia caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top