Utazás

Eső, hó, szélvihar – ma mindből jócskán kapunk

Az eső miatt másodfokú, narancssárga figyelmeztetés van érvényes, a szél miatt pedig elsőfokú.

Szerda hajnalban hidegfront érkezett esővel és széllel. A front vonala reggel, kora délelőtt a Dunántúli-középhegység, Zala, Somogy térsége felett tart. A front mögött késő délutántól kiemelten a középső-északi országrészben, késő este az Alföld északi peremén 80-90 kilométer/óra körüli széllökések is előfordulhatnak – írja a met.hu.

Szerda éjfélig több északi megyében másodfokú, narancssárga figyelmeztetés érvényes az eső miatt, az ország többi részére pedig elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szintén az eső és az erős szél miatt.

A szerdai csapadékmennyiség több helyen meghaladhatja a 15-20, elsősorban a Dunántúli- és Északi-középhegységben a 30 millimétert. Elsősorban a Dél-Dunántúlon zivatar is kialakulhat. Az esőt a hegyvidéki területeken 400-500 méter felett havazás váltja fel, de a csapadék nagyobb része itt is esőben várható. Főként a Dunazug-hegység, Börzsöny, Mátra, Bükk térségében este pár centiméter vizes, tapadó hó is hullhat.

Napközben a Dunántúlon 3-8, a Dunától keletre még 9-13 fok várható, a front mögött napközben nyugat felől egyre többfelé jelentősen visszaesik a hőmérséklet.
Erős hidegfronti hatás – írja az időkép.

Csütörtökön és pénteken is hullhat eső, bár nem túl sok, hétvégére azonban újra borult, esős idő várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top