Utazás

4 állás, amivel körbejárhatod a világot

Nem csak nyaralás közben fedezheted fel a világot – ha erre vágysz, válassz olyan munkát, ahol még fizetést is kapsz az utazásért!

4 állás, amivel körbejárhatod a világot

Ha megcsömörlöttél a munkádtól, vagy csak levegőváltozásra vágysz, jó ötlet lehet pár hónapra külföldi munkát vállalni. Olyanokat válogattunk össze, amik nem igényelnek előképzettséget, és állandó lehetőségeket tartogatnak.

1. Bébiszitter, animátor

Ha élsz-halsz a gyerekekért, és még jól is értesz a nyelvükön, jelentkezhetsz egy családhoz bébiszitternek, vagy erősítheted hotelek animátorcsapatait. Mindkét esetben csak nyelvtudásra és pozitív személyiségre lesz szükséged.

2. Sofőr

Furcsán hangozhat, de ha magányos farkasként érzed jól magad, és szeretsz vezetni, örömödet is lelheted benne, akár egy buszt, akár egy kamiont kell A-ból B-be juttatnod. Általában a két út között van annyi szünet, hogy megnézd a helyi látnivalókat, vagy csobbanj egyet a tengerben. A jogosítványodat és a talpraesettségedet mutasd meg az interjún!

3. Légi utaskísérő

Nem igényel végzettséget a steward vagy stewardess állás sem, de a nyelvtudás és a kedves személyiség elengedhetetlen feltételek! Légitársaság-függő, hogy egy adott úti célon mennyi időt töltesz, van olyan, hogy pár órát, de olyan is (főleg távoli helyekre utazáskor), hogy akár hetekre is elszállásolnak a következő felszállásig.

4. Óceánjáró hajó munkatársa

A hatalmas luxus óceánjárókra folyamatos a felvétel: attól függően, mit csinálnál szívesen, vagy miben van tapasztalatod, jelentkezhetsz pincérnek, pultosnak, fitneszoktatónak, zenésznek, takarítónak vagy bolti eladónak is. Nem egyszerű munka, hiszen minden napot a munkahelyeden töltesz, az egzotikus helyeken kikötés, és a jó fizetés megérheti a fáradtságokat!

Forrás: Higher Perspectives

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top