Utazás

Biciklivel fedezte fel a világot a fiatal orvos

Hat év alatt biciklizte körül a világot egy fiatal londoni orvos. Utazása közben számtalan élménnyel, csodás fotókkal gazdagodott.

Stephen Fabes, a fiatal londoni orvos hat évet töltött világ körüli biciklis útján. Annak ellenére, hogy leginkább szegényes szállásokon, iskolákban, templomokban, katonai laktanyákban aludt, úgy véli, a világ sokkal szebb és jobb hely, mint azt feltételeznénk.

Stephen a hat év során 86 ezer kilométert tekert, 25 bicikligumit, 12 láncot és két nyerget használt el. Számítása szerint vagy kétszázszor kapott defektet. A férfi minden kontinensen kerékpározott, Európától Amerikáig, Afrikától Ázsiáig.

A fiatal orvos 2010 januárjában, az egyetem elvégzését követően döntötte el, hogy kerékpárjával körbeutazza a Földet. Hat év után úgy érezte, ideje visszatérnie a londoni Szent Tamás kórházba, ahonnan indulásakor munkatársai búcsúztatták el.

Az időjárástól függően mindennap 40-100 kilométert tekert, és a szállásköltséget is beleértve napi 7 fontot (cca. 2800 forint) költött. Útja során gyönyörű fotókat készített, amelyeket galériánkban te is megnézhetsz. Földünk valóban szebb, mint gondolnánk…

Megnézem
Összes kép (1)

Forrás: BBC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top