Utazás

Ezért drága itthon a mobilozás

A szomszédos országokban sokkal kedvezőbb csomagokat kínálnak a mobilszolgáltatók minimális havidíjért, mint nálunk Magyarországon.

 A mobilszolgáltatók külföldön olcsóbban adják a kisebb csomagokat, a drágábbakhoz pedig kedvezőbb feltételeket kínálnak

Romániában az Orange és Telekom legkisebb csomagjaiban 8-9 euróért (2500-2800 forint) kínálnak 100-300 MB adatforgalmat, 100 perc nemzetközi hívást, a társaságok egyike 500 perc belföldi hívást is. A legdrágább, 40-50 eurós csomagokban pedig már 5-8 GB adatforgalom és 600-1500 perc nemzetközi hívás jár. Ennyi pénzért a belföldi hívások korlátlanok, ahogyan a szöveges és képes üzenetek küldése is. A tarifákban van roaming lehetőség is, és a társaságok legtöbb csomagjában ingyenes a korlátlan belföldi SMS-küldés. Szlovákiában 40 euróért lehet vásárolni korlátlan belföldi hívást, SMS- és MMS-küldést, emellett az ügyfelek kapnak 150 perc roamingot is.

Ezzel szemben Magyarországon alig van olyan tarifacsomag, amelyben korlátlan számú SMS-t lehetne küldeni, és a legdrágábbak sem tartalmaznak külföldre irányuló hívást. A legkisebb csomagok – belföldön lebeszélhető – ára nagyjából megegyezik az említett két országban találhatókkal, de nincs külföldre irányuló hívás, viszont a Vodafone-nál egyáltalán nincs roamingdíj. A csomagokban 200 MB körüli adatforgalom van. A legnagyobb csomagok 17-20 ezer forintba kerülnek, korrekt adatforgalmi lehetőséggel, korlátlan belföldi beszélgetéssel – írja a Magyar Idők.

A szomszédos országokban sokkal olcsóbb a mobilozás, mint nálunk

Még több mobiltelefonos hír az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top