Utazás

3200 éves amulettre bukkant a 12 éves kislány

Ki ne álmodott volna arról gyerekként, hogy kincsre bukkan? Ennek a kislánynak az álomból valóság lett, mikor egy valódi, ókori egyiptomi amulettet talált.

 Neshama Spielmanak, az izraeli kislánynak igazán különlegesre sikerült az idei Pészah, vagyis a zsidó húsvét. Az ünnep előtt ugyanis egy valódi kincsre bukkant: egy 3200 éves, ókori egyiptomi amulettre!

3200 éves amulettre bukkant a 12 éves kislány

 A 12 éves kislány és szülei a Temple Mount Sifting Project kezdeményezésben vettek részt, ami egy közösségi régészeti projekt, melynek során Jeruzsálem bibliai templomaiban van lehetőségük az embereknek, hogy kutakodjanak egy kicsit. A projektben 2004 óta 170 ezren vettek részt, de akkora kincsre, mint amilyenre Neshama, még senki sem bukkant! A 3200 éves, ókori egyiptomi amulettnek függő formája van, és III. Thotmesz fáraó neve van rajta. A kislány elmondta, hogy mivel a kincset Pészah előtt találta, az idei ünnep igazán különleges élmény marad számára.

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top