Utazás

Harmóniában a természettel – két keréken!

Tudtad, hogy 2007 óta több ember él világszerte a városokban, mint vidéken? Hihetetlen, de igaz. Az információs társadalom teljesen átformálta a szokásainkat, az életritmusunkat. Szinte fel sem tűnik, hogy mennyire elszakadtunk a természetes környezetünktől.

Az ember egy olyan világot alkotott magának, ahol nincsen többé privát szféra és szinte lehetetlen az események nyugodt szemlélése. Így elveszítettünk valami nagyon fontosat: a pillanatot, amely kizárólag a miénk. Csak akkor eszmélhetünk rá valódi jelentőségére, ha újra megtaláljuk.
A természetben sikerül a külső hatásoktól való függést, amely a belső egyensúlyunkból kibillentett, magunk mögött hagyni, és ismét harmóniába kerülni a környezet természetes ritmusával, és ezáltal visszatalálni saját tempónkhoz. A természet feltölti a lelket és szellemi kalandra hív. Újra találkozhatunk önmagunkkal: belső világunkra fókuszálva mélyebb értelmet találva a létezésben, ráérezve saját ritmusunkra.

Harmóniában a természettel – két keréken!

A kerékpározás szellemileg és testileg is felfrissít, megnyugtat, így egy igazán jó kis pihentető utazáshoz, feltöltődéshez kipróbálhatod te is.

Fedezd fel újra a természetet Ausztriában – akár két keréken!

Bringázz a szőlőtőkék szegélyezte utakon!

Stájerország legszebb szőlőtermő vidékén kerékpározva meg is kóstolhatod a kitűnő borokat. Dél- és Kelet-Stájerországban nem csupán a lágyan hullámzó domboldalakon vezető, romantikus borutak csábítanak, hanem a kis történelmi városkák, a számtalan ínycsiklandozó finomság, és persze a stájer vendégszeretet is.

Harmóniában a természettel – két keréken!

A 403 km út megannyi élvezetet tartogat. Összesen nyolc szakaszból áll a Kelet- és Dél-Stájerországból Grazba vezető különleges útvonal. Végre ne rohanj, állj meg és élvezd a napsütötte domboldalakat, a nyugalmat, a megnyugtató csendet. Hangolódj a saját belső ritmusodra, és akár napokig kortyolgasd a finom nedűket.

Ausztria “Zöld Szíve” (így nevezik Stájerországot – szerk.) nemcsak mámoros alpesi kertekkel, varázslatos kerékpár utakkal hívogat, hanem a falusi turizmus lehengerlő vendégszeretetével és a termálvidék hangulatos fürdőivel.

Harmóniában a természettel – két keréken!

Izgalmas és különleges szállásokat találhatunk a szőlőskertek közepén, ahol otthonos és mégis luxuskörülmények között pihenhetjük ki a városi nyüzsgő életünk stresszes mindennapjait.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top