Utazás

Szombattól így vonatozhatsz a Balatonra

Kedvezményes vonatjegyek, több járat, rövidebb menetidő, Balaton mix jegy – így csábítja a MÁV a Balatonra készülőket.

Június 18-tól életbe lép a MÁV nyári menetrendje. Ha vonattal ugranál le a Balatonra nyaralni, erre számíthatsz:

Fortepan, Csontos Péter
Fortepan, Csontos Péter
    • Megnő a fővárosból a Balaton északi és déli partjára közlekedő légkondicionált járművek száma, több járat indul a tavalyihoz képest, és csökken az utazási idő.
    • A nyári menetrend idejére több kedvezményt is adnak, például vakációbérletet a diákoknak, amelyet érvényessége alatt bármelyik belföldi vonaton korlátlanul használhatnak másodosztályon.
    • Nyáron több jegyvizsgáló dolgozik; diákokat alkalmaznak a tájékoztatás javítására, az utasok segítésére.
    • Idén is közlekednek a Balaton északi partján a korábban megszokott Kék hullám, Tekergő és Katica fantázianeveket viselő járatok, a hétvégi csúcsforgalomban pedig érdemes a Keszthelyi Flirt és Siófoki Flirt vonatokat igénybe venni, a bulizóknak a csütörtökön, pénteken és szombaton éjszaka közlekedő Bagolyvonatokat ajánlják.
    • Idén a Balaton expresszel mintegy 15 perccel rövidebb menetidővel, 71 perc alatt el lehet jutni Siófokra, Keszthely pedig 2 óra 39 perc alatt érhető el Kelenföldről.
    • Szombaton és vasárnap a Balaton felé a reggeli és délelőtti órákban, Budapest felé délután és este közlekednek a Keszthelyi Flirt és Siófoki Flirt vonatok, illetve a Budapestről a Balaton déli partjára kétóránként indulnak a sebesvonatok.
    • Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból, illetve Szombathelyről is közvetlen vonat indul a Balaton északi parti üdülőhelyeire. Pécsről Fonyódon át Tapolcára naponta közlekedik egy vonatpár.
    • A nyári menetrendben 33 százalékos kedvezménnyel utazhatnak az érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezők, kedvezményt adnak a fesztiválokra utazóknak is.
    • Az idén is lesz Balaton mix jegy, amellyel a tó körüli vasútvonalakon és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járatain lehet utazni.
Az is kártyázik, aki nem – Fortepan, iMRe
Az is kártyázik, aki nem – Fortepan, iMRe

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top