Utazás

Nem utazhatunk többé Intercityvel Budapestről Békéscsabára

Szombattól lépett életbe az az új vasúti menetrend, amely szerint a MÁV nem indít több Intercity vonatot a Budapest–Békéscsaba útvonalon. Az alacsony kihasználtságra hivatkozik döntésében a vasúttársaság.

2016. június 18-tól, vagyis szombattól megszüntette a MÁV a Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza szakaszon közlekedő InterCity járatait. A MÁV döntésében arra hivatkozott, a jelzett vonalon befejezték az átépítési munkákat, amelynek köszönhetően rövidebb a menetidő, így olyan gyorsvonatokat állítanak forgalomba, amelyek ezentúl több helyen is megállnak. Az IC-k kihasználtsága ráadásul nagyon alacsony volt.

A Viharsarok Vasútja portál szerint a vasúti menetrend módosításával a belföldi Intercity szolgáltatás is megszűnik a viharsarokban. A nemzetközi szerelvények közlekednek csupán klímával felszerelt IC kocsikkal. Mindezt a MÁV is megerősítette, a vasúttársaság az érintett vonalon biztosítja a magasabb minőségű utazás lehetőségét a nemzetközi viszonylatban közlekedő EuroCity járatokkal.

A Békés megyei utasok egyébként gyakran panaszkodtak az Intercity vonatokra, melyek gyakran késtek, ennek ellenére úgy gondolják, az nem megoldás, hogy ezentúl nem lehet IC-vel Békéscsabáról a fővárosba utazni.

(BEOL)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top