Utazás

6 gyermekbarát strand a Balatonon

Kisgyerekkel nyaraló családoknak egyáltalán nem mindegy, hogy melyik és milyen balatoni strandot célozzák be nyáron. Nekik próbálunk segíteni, hat gyerekbarát stranddal.

Vonyarcvashegy, Lido strand

A Balaton északi partszakaszán található, a fiatalok körében rendkívül népszerű strand szörfiskolával, vízisípályával és vízi színpaddal nyújt egyedi élményt a balatoni strandok közül. Homokos partszakaszával, gyermekmedencéjével, EU-konform játékaival a gyerkőcök és a felnőttek körében egyaránt közkedvelt. A legkisebbeket játszóház és animátorok is várják, a nagyobbak pedig óriáscsúszdán, strandröplabda- és strandkézilabda-pályán próbálhatják ki magukat.

Hasznos infó: A strandhoz ingyenes parkoló tartozik. Bérelhető kabinok mellett ingyenesen használható öltözők is vannak.

Ezeket a gyerekbarát helyeket már láttad?

A szigligeti strand

Szigliget egyik büszkesége az évente folyamatosan korszerűsített strandja. A sok virággal díszített parton mintegy 18 000 négyzetméter területen napos és árnyékos részek váltakoznak. A kisgyermekek részére sekély, homokos partszakaszt alakítottak ki, ahol két fürdés között homokvárat építhetnek, hintázhatnak, labdajátékokkal üthetik el az időt.

Hasznos infó: A kényelmesebb pihenésre vágyók napozóágyakat kölcsönözhetnek. A vízi sportokat kedvelők vízibiciklit, egyéb eszközöket bérelhetnek. A strand területén újonnan épült, színvonalas öltözők, kabinok, zuhanyzók, WC-k állnak a vendégek rendelkezésére.

Keszthely, Helikon strand

A Helikon strand zöldterülete 19 ezer négyzetméter, ahol egyaránt találni napos és árnyékos részeket. A kisebb gyerekeknek homokos gyereköböl kínál kellemes és biztonságos játéklehetőséget. A strand medrét a 2013-as szezon előtt iszaptalanították és felhomokozták. Sportolási, mozgási lehetőségként egy homokos röplabdapálya, sakk, egy homokos focipálya, a kisebbeknek pedig egy játszótér is a rendelkezésükre áll.

Hasznos infó: A strandon őrzött kerékpártároló is található. A parkolás ingyenes a strand előtt és mellett is.

Gyermekbarát strand a Balatonon – 1. rész

Badacsonytomaj

A Balaton badacsonytomaji partszakasza azoknak fog igazán tetszeni, akik a nagy és zsúfolt strandok helyett a csendesebb és családiasabb kikapcsolódást kedvelik. A füves és homokos parttal egyaránt rendelkező strand mintegy 10 ezer négyzetméteren terül el, és néhány éve megújult környezetben várja a pihenni és fürdeni vágyókat. A strand egy része napos, viszont bőven talál árnyas, fás területet az is, aki nem a napozás miatt megy ki a partra. Számos vízi és szárazföldi sporteszközt lehet bérelni, és a gyerekek sem fognak unatkozni a játszótereknek, illetve az animátoroknak és játékos programjaiknak köszönhetően.

Hasznos infó: A strandon ingyenesen használhatóak az értékmegőrző szekrények.

További gyerekbarát strandok!

Zánka

A folyamatosan fejlesztett zánkai strandon kulturált, tiszta kabinok, homokozók, futball- és kosárlabdapálya található, ahol a gyerekeknek a főszezonban különböző kézműves-foglalkozásokat tartanak, a hétvégeken pedig sportversenyeket szerveznek. Minden évben július utolsó két hetében rendezi meg Zánka hagyományos programját, a Zánkai Halásznapokat. A program keretében minden nap sportversenyekkel és játszóházzal várják a vendégeket.

Hasznos infó: A strand előtti parkoló ingyenes.

Gyermekbarát strand a Balatonon – 1. rész

Balatonlelle, Napfény strand

A Balaton déli partja alapvetően szerencsés választás a gyerekes családok számára, hiszen a víz sehol sem mély, a part mentén szinte bárhol akad egy homokozó és egy mászóka, a fák pedig elég sűrűn állnak ahhoz, hogy egy zsúfolt napon is találjunk árnyékos helyet. A balatonlellei Napfény strand partvonalát homokkal töltötték fel, már csak ezért is ideális a gyerekkel érkezőknek. Ráadásul nemcsak a Balatonban lehet fürödni, hanem három élménymedencében is, amelyek közül az egyiket kifejezetten a gyerekek számára terveztek.

Hasznos infó: A balatonlellei strand nemcsak a gyerekeknek kedvez. Az élménymedencék mellett egy óriás hullámcsúszda és egy szaunaház is várja a felnőtteket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top