Utazás

Az autóútra csúszott egy magyar repülőgép Olaszországban

Balesetet szenvedett pénteken hajnalban egy magyar áruszállító repülőgép az olaszországi Bergamo repterén. A gép a landolást követően a korlátokat átszakítva az autóútra csúszott.

A magyar üzemeltetésű Boeing–737-es áruszállító repülőgép a landolást követően nem tudott megállni, és több mint háromszáz méterrel túlfutott a leszállópályán. A gép az útpályát és egy parkolót is keresztezve a közút töltésénél állt meg.

A repülőgépen ketten tartózkodtak, a magyar személyzet – az első értesülések szerint – a balesetben nem sérült meg, a gép ugyanakkor jelentősen megrongálódott.

A magyar áruszállítógép hajnali 4 óra után nem sokkal landolt a bergamói repülőtéren, ahol éppen esős, viharos időjárás uralkodott.

Az ASL Airlines Hungary Magyarországon bejegyzett légitársaság, öt áruszállítóvá átalakított Boeing–737-es repülőgépet üzemeltet, melyekkel döntően a nagy expressz-csomagszállító cégek számára teljesítenek járatokat Európán belül.

Balesetet szenvedett a magyar áruszállító repülőgép

(Airportal)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top