Utazás

Kirándulóidőt hozhat a hétvége

Akár kirándulásra is alkalmas lehet az idő hétvégén, mert a mostaninál melegebb időt jósol az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pár fokkal melegebb idő várható a hétvégén, néhol 20 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Az ország kevésbé szerencsésebb helyein marad a borongós, esős idő.

Péntek: 16 fok, szél

Pénteken zömmel felhős időre számíthatunk, szerencsére eső nélkül. Az ország nyugati felében felélénkülhet a szél, erre főként a Kisalföldön, a Bakonyban és az Alpokalján lehet számítani. Keleten a leghidegebb órákban –1 és plusz 4, míg a Dunántúlon 4 és 7 fok között várható a hőmérséklet, ami napközben egészen 16 fokig emelkedhet.

Szombat: 20 fok, zivatar

Szombaton délben kezd el beborulni az ég, főként a Dunántúlon, ahol szórványos záporokra kell számítani, amiket élénk légmozgások kísérhetnek. A minimum-hőmérséklet 3 és 9, a maximum-hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Vasárnap: 17 fok, eső

Vasárnap is borongós időre kell számítani, sokfelé esővel, zivatarral. A leghidegebb órákban 6-11 fok lehet, napközben 11-17 fokig melegszik fel a levegő.

Néhány tipp a hétvégi kiránduláshoz az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top