Utazás

Hatalmas könnyítést tett a MÁV

Végre nem csak az IC-n, hanem mindegyik vonatán elfogadja a MÁV Zrt. a QR-kódos jegyet akkor is, ha nincs kinyomtatva. Ehhez egy olyan eszköz kell, ami képes legalább 160x160 pixelben megjeleníteni a kódot.

Eddig az a fura anomália volt a MÁV-nál, hogy az e-ticket rendszerben vásárolt, QR-kóddal ellátott jegyeket ki kellett otthon nyomtatni, csak így fogadta el a kalauz. Kivéve az IC utasokét, mert ők okostelefonon vagy tableten is bemutathatták a jegyvizsgálónak az otthon vásárolt elektronikus jegyüket.

Ennek a visszásságnak vetett véget a MÁV ma reggel, amikor minden felhasználójának kiküldte a fejlesztésről szóló tájékoztató levelet. Ennek értelmében már bármilyen eszközön, ami képes 160×160 pixelben megjeleníteni a QR-kódot, bemutatható az interneten vásárolt jegy. Az elektronikus jegyeket továbbra is elfogadják kinyomtatva, eredeti méretben, nem összehajtva is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top