Utazás

Eltiltották az utazásszervezéstől a Green Travelt

Ezúttal a Green Travelt tiltotta el az utazásszervezéstől és törölte a hatósági nyilvántartásból a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. A drasztikus lépésre a sorozatos jogsértések miatt került sor.

Már nem szervezhet utakat a Green Travel, mert a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal eltiltotta az utazásszervezéstől, és törölte céget a hatósági nyilvántartásból is. Az utazási iroda úton lévő utasait haza kell utaztatnia, illetve a már lekötött utazásokra átvett előleget vissza kell fizetnie. Úgy tudni, hogy a cégnek nincsen külföldön utasa és minden itthon maradt utas felé fennálló tartozását december 6-ig rendezni fogja. 

A Green Travel a második legnagyobb vagyoni biztosítékot igazoló utazásszervező volt az idén Magyarországon, miután forgalma után törvényi előírás alapján fizetendő kaucióját a korábbi 1,1 milliárdról 1,650 milliárd forintra növelte.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top