Utazás

Soha nem látott változások várhatók a turizmusban

A legújabb ígéretek szerint elképesztő módon fejlesztik a magyar kerékpárutakat. Sőt olyan lovas túraútvonalakat is kialakítanak, amelyekhez hasonló még Európában sincs. Ha minden igaz, soha nem látott változások várhatóak a turizmus területén.

A Kossuth Rádió Közelről című műsorában hangzott el kedden reggel az a következő években megvalósítandó terv, amely szerint hosszú, egybefüggő kerékpárutak építést tervezi a kormány. Merthogy ilyenek egyelőre nincsenek hazánkban, igény ugyanakkor nagyon is lenne erre. Ilyen lehet például a Rajkát és Budapestet a Duna mentén összekötő út megépítése, de a balatoni kerékpárutat is felújítják és összekötik a fővárossal.

Már készül az előterjesztés a Fertő-tavat Keszthellyel összekötő bicikliút építésére is. De nemcsak a Dunántúlon fejlesztenének, Kelet-Magyarországon Tokaj és Tiszabecs, illetve Tiszafüred és Poroszló között épülnek vadonatúj kerékpárutak, de befejezik a Tisza-tavi biciklis körutat is.

Magyarország jelentkezik az európai főgerinchálózati út kiépítésére is. A kerékpárút Zalaegerszeg környékén érne be az országba, onnan a Balatonhoz, Budapestre, Gödöllőre, Egerre, Tiszafüredre, a Hortobágyra, Debrecenbe vezetne tovább, majd Románia irányában hagyná el az országot. Az erre vonatkozó pályázatot december 31-ig nyújtja be a kormány.

De nemcsak a kerékpárutak építésével, felújításával fejlesztenék a hazai turizmust, uniós forrásokból 15 milliárd forintot költenek a Bejárható Magyarországhoz kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére. Így a lovas és vízi turizmusban, a vitorlázásban is minőségi javulást ígérnek, amelynek során 150 vízitúra-megállóhelyet fejlesztenek, de ugyanez várható a többi területen is. Kifejezetten a lovasok számára építenek szállásokat.

Az aktív turizmus területén a tervek szerint soha nem látott mértékű fejlesztések, változások várhatóak az elkövetkező években – írja a Híradó.

Soha nem látott fejlesztések és változások a turizmusban
Soha nem látott fejlesztések és változások a turizmusban

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top