nlc.hu
Utazás
Elárulta, miért vezetett 34 évig jogosítvány nélkül

Elárulta, miért vezetett 34 évig jogosítvány nélkül

Egy szombathelyi férfi igencsak meghökkentő indokot talált rá, miért vezet 34 éve jogosítvány nélkül. Nos az ok egyszerű, mert az túl drága, a "hülye biciklisek" miatt pedig egyszer már meghúzták a vizsgán. A rendőröket a magyarázat nem hatotta meg, amikor egy baleset okán félreállították, és az iratait kérték. Most megszólalt, és elmesélte a történetet.

Zoltán a napokban bukott le egy közúti ellenőrzés során. Szabálytalanul előzött, amikor a rendőrök egy balesetnél helyszíneltek. Kiderült, 34 éve vezet jogosítvány nélkül. A férfi a Blikknek mesélte el lebukása történetét.

Zoltán Szombathelyről visszafelé tartva az út mentén veszteglő kamionokat előzte. Aztán kiderült, nem véletlenül várakoznak az autók egymás után, a rendőrök a sofőröket igazoltatták. “Én meg jól beleszaladtam az akcióba és a zsaruk karmaiba” – magyarázta a férfi, aki ismerőse autóját hajtotta éppen.

Cimborájával abban is megegyezett, megveszi tőle az Opelt, aztán az igazoltatáskor kiderült, az autó műszakija lejárt. A meggondolatlan előzéssel így a havert is bajba sodorta. A rendőröknek Zoltán azt sem titkolta, hogy 34 éve vezet jogosítvány nélkül. “A zsaruk először azt hitték, ittas vagyok, majd drogosnak gondoltak. Világosan elmondtam nekik is a véleményem: jelesül, hogy szerintem a jogosítványosdi lehúzás.”

Zoltán 14 éves korában ült először a volán mögé. Apja járgányát vezette erdei utakon, később a forgalomba is kimerészkedett. Annak ellenére, hogy sosem vizsgázott le, szerinte körültekintőbben vezet,­ mint a legtöbb autós. Tudja, hogy százezres nagyságrendű büntetésre számíthat. “Kifizetni nem tudom, így valószínű, hogy jó pár napot le kell majd ülnöm”  mondta a 34 éve jogsi nélkül vezető férfi.

Csempeszkopácsnál bukott le Zoltán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top