Utazás

Milliós bírságot hozhat az ittas vezetés

Sokkal többet kockáztat ettől az évtől az, aki alkohol vagy kábítószer hatása alatt okot nagy anyagi kárral járó balesetet, mint ezelőtt. 2017-től másfél millió forint helyett akár ötmilliót is behajthat rajtuk a biztosítójuk.

Több változás is érint idén a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb). Anyagi értelemben a legnagyobb változás az, hogy az alkohol és kábítószer hatása alatt nagy anyagi kárt okozó ügyfeleiken a biztosítók az eddigi másfél millió forint helyett már ötmillió forintot is behajthatnak. További jelentős változás még, hogy a kgfb-díj nemfizetései után keletkezett fedezetlenségi díjat ettől az évtől már öt évre visszamenőleg követelhetik.

 A CLB biztosítási alkuszcég szerint az időkorlát miatt még több társaság fogja bírósági úton behajtani ezt a fajta kintlévőséget, tanácsos ezért mindenkinek megnéznie, valóban befizette-e a kötelező biztosítás díját. 

Apróbb változások közé tartozik, hogy a személyi sérülések után adható kártérítés összegét kissé megemelték, viszont az extrém nagy dologi károknál csökkent a kártérítési limit, vagyis ebben a kategóriában kevesebbet fizetnek a kgfb-re a biztosítók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top