Utazás

Üdülési jog: előre kérték a sikerdíjat, majd megléptek

Egy majd’ négymilliós üdülési jog eladását vállalta a cég, de végül csak a tulajdonost szabadították meg a pénzétől.

A 78 éves Horváth László 3 millió 850 ezer forintért vett üdülési jogot a horvátországi Brac szigetére. Aztán megkereste egy cég, hogy ők üdülési jog kereskedelmével foglalkoznak, és magasabb áron el tudnák adni az idős férfi üdülési jogát.

A Blikknek nyilatkozó károsult megbízást adott a cégnek, akik 390 ezer forintot kértek előre sikerdíjként, mondván, ha nem találnak vevőt egy éven belül, akkor ennek az összegnek a tízszeresét adják vissza.

via GIPHY

Végül persze nem adták el az üdülési jogot, ahogy a pénzt sem adták vissza, ráadásul további jutalékot követeltek. Végül a cég elérhetetlenné vált.  

A lap megkereste az ügyben illetékes Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, ahol elmondták, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz tavaly 20-30 panasz érkezett. A hatóság bírságot szab ki, különösen ha védett fogyasztói rétegről van szó .

A rendőrség szerint, ha a szerződésben megadott határidőig nem fizet a cég, akkor a károsult mindenképpen tegyen feljelentés, mert így indulhat eljárás az ügyben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top