Utazás

Traktorral tart Afrikába három lengyel

Három lengyel fickó úgy döntött, hogy egy fülke nélküli, veterán traktorral elgurulnak Afrikába. Tervükkel nem vártak tavaszig, a legnagyobb hidegben vágtak neki az útnak, most járnak Magyarországon.

Veszprémben töltött egy napot az a három – fogalmazzunk így – vállalkozó kedvű lengyel férfi, akik egy fülke nélküli, ötvenéves, kis piros traktorral tartanak Afrika felé. Egy lakókocsit vontatnak maguk után január hetedikei indulásuk óta, ebben vannak a legszükségesebb holmik, az erőgépet felváltva vezetik. A traktor sík területen maximum 20 km/órás sebességre képes, így különösen élvezetes volt az utazás a szlovák-lengyel határszakaszon, ahol a Tátrában az emelkedők mellett a -35 fokkal is meg kellett küzdeniük.

A három lengyel, Piotr Sliwinski, Marcin Obalek és Ula Kisiel-Panko Dél-Lengyelországból indult el, hogy a Lengyelország-Szlovákia-Magyarország-Olaszország-Izrael-Egyiptom-Szudán útvonalon Etiópiába jussanak, ahol traktoruk gyártója új gyárat épít. Nem ismeretlen előttük a traktoros utazás, ketten már körbejárták Dél-Amerikát egy újabb típussal. Erre az útra azért választották az ötvenéves veteránt, mert ezt ők is meg tudják javítani, ha elromlik.

veol.hu

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top