Utazás

Több mint négymillióba kerül egy vacsora Disney titkos éttermében

A legendás vidámpark számtalan titkot rejt, többek között van a területén egy étterem, amelyről a látogatók zöme semmit sem tud.

Az eredeti Disneylandet maga Walt Disney építtette, a 65 hektáros létesítmény 1955-ben nyitotta meg kapuit. A látogatók elől számos titok rejtve marad, például, hogy éjszakánként egy sereg macskát engednek szabadon a területen, hogy megfogják az egereket, illetve, hogy Walt Disney eredeti szobájában a lámpák mindig égnek, kivéve, amikor Disney lányai a vidámpark területén tartózkodnak.

Mostantól pedig egy új, rendkívül exkluzív nevezetesség is várja a gasztronómiai élményekre is fogékony látogatókat: a 21 Royal nevű étteremben a legkifinomultabb ízlésű vendégeket várják.

Egyedül ez a kis cégér jelzi, hol rejtőzik a titkos étterem (Fotó: Disney Resort)
Egyedül ez a kis cégér jelzi, hol rejtőzik a titkos étterem (Fotó: Disney Resort)

Az éttermet nem hirdetik sehol, egyetlen aprócska cégér jelzi az arrafelé sétálgatóknak, hogy ott valami található, de ezen felül máshol nem informálódhatnak a vendégek az étteremről. Egyébként valószínűtlen, hogy egy éppen ott szórakozó amerikai családnak hirtelen kedve szottyanna egyet falatozni a 21 Royalban, az éttermet ugyanis kizárólag kibérelni lehet, ráadásul a bérleti díj nem kevesebb mint 15 000 dollár, vagyis valamivel több mint 4,3 millió forint.

A vendégeket a szalonban köszöntik (Fotó: Disney Resort)
A vendégeket a szalonban köszöntik (Fotó: Disney Resort)

Ennyiért egy 12 fős társaságot látnak vendégül, akik egy hétfogásos menüt ehetnek végig, amelyet Disneyland legjobb séfje, Andrew Sutton készít el.

A menü tartalmáról nincs információ, mert bár a 21 Royalnak van ugyan weboldala, ott csak annyit írnak le, hogy a vendégek maguk jelölhetik ki az exkluzív vacsora tematikáját, a séf pedig ez alapján készíti majd el a fogásokat, amelyek mellé egy sommelier állítja össze a borlapot.

A titokzatosságot fokozza, hogy az étterembe kizárólag a weboldalon feltüntetett telefonszámon lehet asztalt foglalni, e-mail, ilyesmi nincs.

A helyszínt egyébként még maga Walt és Lillian Disney jelölte ki az étteremnek, ahol saját elképzelésük szerint egy “luxusoázist” szerettek volna létrehozni, ahol a vendégeskedő hírességek és méltóságok megpihenhetnek.

A hétfogásos menüt a Walt Disney tervei alapján készült ebédlőben tálalják (Fotó: Disney Resort)
A hétfogásos menüt a Walt Disney tervei alapján készült ebédlőben tálalják (Fotó: Disney Resort)

Aki most kibérli az éttermet, azt először egy privát étkezőben fogadják, azonban a gasztronómia a szalonban kezdődik, ahol koktélokat szolgálnak fel. A vacsora az étterem erkélyén fejeződik be, ahol a desszertet tálalják – ha az időzítés megfelelő, éppen a Disneyland egyik védjegyének számító tűzijáték közben.

Természetesen ezért az összegért a vacsora összes résztvevője ingyenbelépőt kap Disneyland összes nevezetességére, a parkolásért sem kell fizetniük, sőt az összeg még a borravalókat is tartalmazza.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top