Utazás

Oroszország 10 csodája – ezt neked is látnod kell!

Oroszország a csodák országa: hatalmas, ősi, sokszínű és történelemmel átszőtt épületekkel, tájakkal tarkított mesebeli hely. A gyönyörű városok, a gigantikus méretű építészeti remekművek, és a Föld legősibb tava felejthetetlen élményt kínálnak.

Oroszország igazi mesebeli táj, kézzel tapintható történelemmel, óriási, lenyűgöző kulturális remekművekkel és természeti kincsekkel. Fedezd fel te is, és életed legemlékezetesebb útjában lesz részed!

Oroszország 10 csodája – csodálatos úti célok, amit neked is látnod kell!

 

Moszkva

Moszkvában akár több napot is eltölthetünk, mert annyi látnivaló van, hogy egy nap nem elegendő a felfedezésére. A Kreml, a lenyűgöző 15–16. századi katedrálisok, múzeumok a múlt uralkodóinak kincseit rejtik. Itt csodálhatjuk meg azt a gyémántgyűjteményt is, amelynek része a Nagy Katalin által adományozott 19 karátos gyémánt.

Moszkvai metró

Ha Moszkvában járunk, feltétlen nézzük meg a Metro 2 vonalát, ugyanis a világ leghosszabb és legszebb metrójaként tartják számon. Minden megállónak saját, egyedi dizájnja van, egyik sem hasonlít a másikhoz, és az egész olyan, mint egy lenyűgöző földalatti kiállítás. A moszkvai metró egyik legérdekesebb megállója a Ploshchad Revolyutsii állomása, ahol egy kutyát ábrázoló szobor található: a babona szerint, ha megdörzsölöd a kutya orrát, az szerencsét hoz!

Oroszország 10 csodája – csodálatos úti célok, amit neked is látnod kell!

 

Szent Bazil katedrális

Még mindig Moszkva: Oroszország legfontosabb látnivalói közé tartozik az 1500-as években épült Szent Bazil katedrális. A székesegyház jellegzetes építészeti stílusát szemlélve valósággal meseországban érezhetjük magunkat.  A kupolái a máglya lángjához hasonlítanak, ami az egész világon egyedülállónak számít.

Ermitázs Múzeum

A hatalmas múzeum Szentpéterváron található, amelyet 1764-ben Nagy Katalin alapított. Gigantikus méretű művészetet és kultúrát bemutató gyűjtemény több, mint 3 millió darabból áll, amit a 6 épületből álló komplexumban tekinthetünk meg, többek között a Téli Palotában, az orosz uralkodók egykori rezidenciáján.

Szent Szófia katedrális

Novgorodban, Oroszország legrégebbi városában található a legrégebbi templomi épület. A Szent Szófia katedrálisban rengeteg a látnivaló, számos vallási tárgyat megcsodálhatunk, mint amilyen a Jel Istenének Anyja, az ikon, amit a monda szerint a város 1169-es ostromakor mentettek meg.

Suzal

Suzal ősi városa visszarepít a múltba: az orosz fejedelmek fővárosa volt sokáig, ma már szabadtéri múzeumként számon tartott hely, és Oroszország Arany Gyűrűjének tagja. Ha Oroszország legszebb építészeti műemlékeit szeretnénk megnézni, feltétlen látogassuk meg Suzalt, a katedrálisok és kolostorok fellegvárát.

Oroszország 10 csodája – csodálatos úti célok, amit neked is látnod kell!

 

Elbrusz-hegy

Dél-Oroszországban, a Kaukázusi-hegységben található az 5000 méter fölé emelkedő Ebrusz-hegy, ami ezzel a Föld legmagasabb csúcsai közé tartozik. A hegy tulajdonképpen egy alvó vulkán, varázslatos és gyönyörű domborzattal. Egy felvonó segítségével emelkedhetünk a magasba, ahonnan a látvány életre szóló élményt ad az ide látogatóknak.

Bajkál-tó

A világ leghosszabb vasútvonalán, a Transzszibériai vasúton utazva érdemes megállnunk a Bajkál-tónál, ami a Föld legrégebbi és legmélyebb tava. Ezen az újabb mesebeli helyen lévő tó a világ édesvíziének körülbelül 20%-át adja. Ez a 25 millió éves tó a világ egyik legtisztább tava, amit Szibéria Gyöngyének is neveznek.

Gejzírek völgye

Oroszországot járva a Kamcsatka-félszigtre is érdemes ellátogatnunk, ugyanis ez a világ 2. legnagyobb gejzírmezője. Egy helyi tudós, Tatyana Ustinova fedezte fel 1941-ben, neki köszönhetjük, hogy élőben is láthatunk mesebeli tájat.

Oroszország 10 csodája – csodálatos úti célok, amit neked is látnod kell!

 

Kizi-sziget

A Kizi-sziget leginkább egy szabadtéri múzeumhoz hasonlítható. A keleti és a nyugati kultúra határán elhelyezkedő szigeten megcsodálhatjuk a 120 láb magas, 22 kupolával rendelkező gigantikus méretű templomot, ami A Megváltó Színeváltozása nevet viseli. A vidéki életet, paraszti kultúrát, a faházakat, kápolnát, és szélmalmot bemutató vidék csodás és utánozhatatlan hangulata kihagyhatatlan látnivaló.

 

Olvass még utazás témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top